fbpx

Opekané horčicové zemiaky

Ak ste premýšľali nad tým, ako pripraviť prílohu, aby nebola len taká obyčajná, inšpirujte sa našim receptom a skúste pripraviť tieto pečené zemiaky s horčicou ako mimoriadne špeciálnu nedeľnú prílohu

Budete potrebovať:

1½ kg zemiakov
4-5 lyžíc repkového oleja
5 lyžíc horčicového prášku
štipka morskej soli

Postup:

  1. Zemiaky očistite od šupky a nakrájajte na rovnomerné kúsky.
  2. Následne kúsky vložte do hrnca. Zakryte asi2cm horúcej vody z vodovodu, pridajte 1 čajovú lyžičku soli a priveďte do varu. Celkom varíme 13 minút (zemiaky sa varia len pár minút). Zemiaky opatrne nalejte do sitka a nechajte ich v sitku odležať, kým sa neprestanú pariť. Vložte zemiaky do strednej misky.
  3. Potom Vyhrejte rúru na 200oC.
  4. Medzitým pekáč pokvapkajte olejom (môžete použiť aj papier na pečenie) a rozložte naň pokrájané zemiaky. Výdatne posypte horčicovým práškom, trochou soli a pokvapkajte olejom. Všetko spolu premiešajte, aby boli zemiaky rovnomerne obalené.
  5. Pečte 40 minút, v polovici pečenia otočte, aby boli zemiaky naozaj chrumkavé.
  6. Pozorne sledujte, pretože čas varenia môže závisieť od hrúbky a rúry. (Ak sa vám zdá väčšina plátkov mäkká, pokračujte v pečení ešte niekoľko minút.)
  7. Chladíme niekoľko minút a podávame teplé.
blank

Pokiaľ máte záujem o pôvodný recept v angličtine pozrite recept tu.

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Nákupný košík
Návrat hore