Mandľový olej sa vyznačuje svetložltou farbou a jemnou orechovou vôňou. Chuť má sladkastú s príjemnou dochuťou mladých sušených orechových jadier, ktoré starostlivo preberáme, aby sme zamedzili horkosti a udržali kvalitu na vysokej úrovni. Jadrá pochádzajú výlučne zo Slovenska, kde boli dopestované aj spracované.
Semená nepražíme ani inak neupravujeme, ide výlučne o naturálny zdroj. Olej získavame iba mechanickým lisovaním, čím sa zachová celý jeho nutričný obsah. Počas výroby tohto jedinečného oleja nepoužívame žiadne chemikálie ani prísady.
Mandľový olej odporúčame hlavne v studenej kuchyni, do omáčok a šalátov, avšak má svoje miesto aj v domácej prírodnej kozmetike. Keď varíte krémové polievky alebo prívarky, kľudne ním pokvapkajte hotový pokrm ako posledný krok. Bližšie informácie ako využiť tento olej nájdete v našej sekcii Recepty.
Pokiaľ si stále neviete rady ako ho použiť, je tu inšpirácia priamo od kuchárov.
Zloženie mandľového oleja (g/100g oleja):
Energetická hodnota 3 680 kJ/100g a 879 kcal/100g
- Tuky 99,26 g
- » z toho nasýtené mastné kyseliny 6,26 g
- » mono-nenasýtené mastné kyseliny 71,0 g
- » z toho kyselina olejová 70,47 g
- poly-nenasýtené mastné kyseliny 22, g
- » z toho linolová 20,84 g
Obsah soli je spôsobený výlučne prítomnosťou prirodzene sa vyskytujúceho sodíka.
Upozornenie: Tento produkt bol uvedený na trh ako doplnok stravy. Nemá schválené liečebné účinky a nejedná sa o liek. Nie je určený ako náhrada pestrej stravy.
Podľa nariadenia Európskeho parlamentu a Rady č. 1924/2006 zo dňa 20. decembra 2006, ktoré sa týka výživových a zdravotných tvrdení o potravinách, je zakázané poskytovať informácie o diagnostike alebo tvrdenia o liečivých účinkoch rastlinných olejov ako potravín. Naše informácie sú získané z dôveryhodných zdrojov dostupných na internete, od výrobcov rastlinných olejov a zo spätných väzieb od našich zákazníkov, avšak tieto informácie nemajú nahrádzať odbornú liečbu predpísanú lekárom. Ďakujeme za vaše porozumenie.